Skip to content Skip to footer

Start provedbe projekta “RECI NE” za promociju zdravlja i prevenciju ovisnosti – vinkulja.hr

Općina Stari Mikanovci današnjom uvodnom konferencijom započela je provedbu projekta “RECI NE”. Za navedeni projekt Općina je ostvarila financiranje u iznosu od 387.466,97 kuna. Od toga iznosa iz proračuna Europske unije sufinancirano je 85%, a iz proračuna Republike Hrvatske preostalih 15%.

Reci ne

Inače, cilj projekta je promovirati zdravlje i zdrave navike te povećati znanje i svijest građana Općine Mikanovci o važnosti prevencije bolesti ovisnosti o drogama, alkoholu, duhanskim proizvodima te kockanju uz primjenu modernih tehnologija – kaže načelnik Općine Stari Mikanovci Mario Milinković.

Općina Stari Mikanovci je nositelj ovog jednogodišnjeg projekta (traje od 29. lipnja 2022. do 29. lipnja 2023. godine) na kojem je partner PRONI Centar za socijalno podučavanje. U okviru projekta bit će održane četiri radionice „Živ i zdrav”, tri edukacije „Izazov 2020”, dva okrugla stola „Nužnost prevencije ovisnosti”, likovne radionice, Dani otvorenih vrata „NE ovisnost”, posjeti terapijskoj zajednici „NE-OVISNOST”Psihijatrijskoj bolnici za ovisnost o kockanju „Sveti Ivan”, kao i Klinici za psihijatriju Vrapče te još neke projektne aktivnosti.

Autor: Damir Begović/vinkulja.hr

lenta
Skip to content