Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WikiPenđer

NAZIV PROJEKTA: WikiPenđer
Naziv korisnika projekta: KUD „Šokadija“ Stari Mikanovci
Naziv partnera projetka: Općina Stari Mikanovci
Razdoblje provedbe: 17. studeni 2021. do 17. studeni 2022. godine
Kontakt osoba: Voditelj projekta – Ivan Klobučar, ivan.klobucar13@gmail.com
Predsjednica KUD-a – Anica Lekić, kud.sokadija@gmail.com
Načelnik Općine Stari Mikanovci – Mario Milinković
Ukupan iznos projekta: 461.055,00 HRK

Kratki opis projekta

Dugoročan pozitivan utjecaj rezultata projekta na pripadnike ciljane skupine ogleda se uinovativnom načinu i pristupu kulturi općenito.

WikiPenđer predstavlja digitalni alat koji suzbija socijalno distanciranje i isključenost, djece i mladih do 25 godina, te potiče novi oblik društvenog života u ruralnoj sredini koji je zbog svoje teritorijalne udaljenosti i ograničenja koja proizlaze vezane uz COVID 19 distanciran od kulturnih ustanova i sadržaja.

Digitalizacijom kulturnih i umjetničkih sadržaja putem WikiPenđer-a podići će se razina životnih uvjeta u ruralnoj sredini posebice sa aktivnostima kreiranim na način gdje će ciljna skupina biti kreator i moderator svog lokalnog kulturnog nasljeđa i umjetnosti. Kako se projekt provodi u “online” formi koja omogućava zabilježbu koristeći digitalne mogućnost vremena u kojem živimo dugoročan pozitivan utjecaj disperzirat će se i izvan obuhvata ciljne skupine od 40ero djece i mladih do 25 godina. WikiPenđerom dugoročnost utjecaja osjetit će se i u nadolazećim generacijama kojima će to biti pokretač interesa i motivator za sudjelovanje u kulturi i umjetnosti.
Sve aktivnosti i rezultati projekta biti će dostupni u okruženju djelovanja dok će se putem članstva, Općine Stari Mikanovci, u LAG-u Bosutski niz rezultata diseminirati na širu javnost, područje od 11 JLS koje LAG Bostuski niz obuhvaća. Sve aktivnosti i rezultati projekta biti će dostupni u kruženju djelovanja LAG-a, dok će kroz produžene aktivnosti i umreženost LAG-a, na nacionalnim razinama, diseminacija biti omogućena na cjelokupni teritorij RH.

Ukoliko promatramo održivost i financiranje nakon završetka projekta, predviđeno je održavanje i financiranje implementiranog online sustava aplikacije WikiPenđer kroz redovno poslovanje Općine Stari Mikanovci. Aplikativni alat koristit će se i nakon završetka projekta uz nastojanje njegove buduće nadogradnje za buduće generacije kojima se želi približiti
kulturni i umjetnički sadržaj na interesantan i inovativan način. Primjena stečenog znanja i participativnog iskustva 40ero djece i mladih od 25 godina dugoročno će rezultirati kao poticaj za daljnje razvijanje interesa i sudjelovanja u radu prijavitelja KUD “Šokadija” gdje će omogućavati daljnje generacijsko očuvanje kulturne i umjetničke baštine mikanovačkog kraja
te prijenos stečenog znanja ciljne skupine na druge članove KUD-a “Šokadija”. WikiPenđer predstavlja dugoročni zapis i bazu znanja koja će pružiti socijalno ugroženim skupinama pristup kulturnom i umjetničkom sadržaju bez obzira na spol ili dob te neku drugu podjelu.

Kako se radi o primjeni digitalnih tehnologija i participativne kulture, inovativni model u obliku aplikacije WikiPenđer jednostavan je za multipliciranje na svim razinama u RH zainteresiranim za očuvanje i interaktivan pristup dionicima sa svrhom promocije kulture i
umjetnosti.

Aplikacija je dugoročni alat koji ostaje i koji se može generacijama širit i nadograđivati, nije jednokratnog karaktera gdje vrijeme čini zaborav već predstavlja interaktivan model koji prihvaća prolaznost vremena i prilagođava se uvjetima življenja te ne poznaje teritorijalne ili bilo koje druge barijere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

Ciljevi i očekivani rezultati

Cilj projekta je educirati 40ero djece i mladih do 25 godina s područja Općine Stari Mikanovci koji će učiti o mikanovačkoj povijesti, kulturi te etnologiji i folkloru i kreirati sadržaj na aplikaciji koja će trajno sačuvati broju materijalnu i nematerijalnu baštinu Mikanovaca.

Ukupan iznos projekta: 461.055,00 HRK
Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu
391.896,75 HRK i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 9.158,25
HRK.

Razdoblje provedbe: 17. studeni 2021. do 17. studeni 2022. godine
Kontakt osoba: Voditelj projekta – Ivan Klobučar, ivan.klobucar13@gmail.com
Predsjednica KUD-a – Anica Lekić, kud.sokadija@gmail.com
Načelnik Općine Stari Mikanovci – Mario Milinković,
opcina.stari.mikanovci@gmail.com
https://www.facebook.com/WikiPendjer

lenta

Sadržaj objave isključiva je odgovornost KUD-a „Šokadija“ Stari
Mikanovci. Za više i eu fondovima doznajte na esf.hr i strukturnifondovi.hr.

Skip to content