Skip to content Skip to footer

Povratak etnološkim radionicama

WikiPenđer vraća se provedbi radionica i u Etnološkoj i folklorističkoj sekciji, a 18. i 19. radionicu po redu održati ćemo u četvrtak, 25. kolovoza u 18 i 19 sati. Tema prve radionice je Čijalo, običaj koji je danas poprilično zaboravljen, a Mikanovci ga pamte, jer je o tom običaju snimljen film u našem selu. Sigurno će biti zanimljivo kako će voditeljica sekcija Martina Živikić, prezentirati ovaj običaj, a program radionice pogledajte ispod teksta. Radionicu pratite putem sljedećeg linka: https://tinyurl.com/radionica-18-cijalo.

Odmah nakon radionice o čijalu slijedi 19. po redu radionica, a njen naziv je Dječje igre i plesovi. U ovoj radionici imati ćemo i gošću, Marinu Raić, koja će svoje dugogodišnje iskustvo rada s najmlađom skupinom KUD-a Šokadija Stari Mikanovci, ali i istraživanja dječjeg folklora predstaviti na ovoj radionici. Ispod pogledajte i program ove objave, a od 19 sati uključite se putem linka: https://tinyurl.com/radionica-19-djecje-igre.

Radionica

Korisnik projekta WikiPenđer je KUD “Šokadija” Stari Mikanovci, dok je partner projekta Općina Stari Mikanovci.

Ukupna vrijednost projekta je 461.055,00 HRK i projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 391.896,75 HRK i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 69.158,25 HRK.

Projekt je započeo 17. studenog 2021. i traje do 17. studenog 2022. godine.
Cilj projekta je razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja djece i mladih do 25 godina uz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim sadržajima na području Općine Stari Mikanovci.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost KUD “Šokadija” Stari Mikanovci

Skip to content