Skip to content Skip to footer

Obilježen Dan Općine Stari Mikanovci

U subotu 30. travnja 2016. godine Općina Stari Mikanovci svečanom sjednicom Općinskog vijeća i prigodnim programom u središtu Starih Mikanovaca, proslavila je Dan Općine.

Obilježavanju Dana Općine nazočili su osim brojnih mikanovčana i dragi gosti: župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, Željko Matanović načelnik iz Općine Tordinci, Josip Krnić načelnik Općine Babina Greda, saborski zastupnici Damir Tomić i Domagoj Hajduković, zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, Zlatko Cegledi upravitelj Hrvatskih šuma Vinkovci. U prigodnom programu koji je započeo u 17:30 sati nastupili su djeca vrtića i Osnovne škole, KUD „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca i druga kulturno umjetnička društva kao i muške pjevačke skupine.

 


Za vrijeme programa 17 ekipa natjecalo se u kuhanju čobanca, a tri najuspješnije ekipe ostvarile su prigodne nagrade. Sutradan na mjesnom groblju u Starim Mikanovcima vijećnici Općinskog vijeća odali su počast svim umrlim i poginulim mikanovčanima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća. Dan ranije vijenac je položio i župan Vukovarsko- srijemske županije Božo Galić.

Skip to content