Skip to content Skip to footer

EU-projekt „Školska oprema za Slavoniju i Pounje“ – do 6. rujna prikupljanje zahtjeva za humanitarnu pomoć

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci prikuplja zahtjeve za humanitarnu pomoć za novi EU-projekt FEAD (Fond europske pomoći za najpotrebitije) pod nazivom „Školska oprema za Slavoniju i Pounje“, namijenjen djeci koja će u školskoj godini 2021./2022. pohađati od 1. do 8. razreda osnovne škole i ispunjavati jedan od četiri projektom predviđena kriterija.

Projekt je financiran putem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod, a Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci jedan je od provedbenih partnera.

Zbog narudžbe odgovarajućih veličina školske opreme potrebno je da roditelji što prije, a najkasnije do 6. rujna 2021. godine u sjedište Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1, Vinkovci, za djecu koja ispunjavaju projektne kriterije dostave popunjene i potpisane obrasce:

• Zahtjev za humanitarnu pomoć

• Izjava o zajedničkom kućanstvu

• Anketni upitnik (za svako dijete pojedinačno)

• Privola o zaštiti osobnih podataka

Korisnici koji ostvaruju pravo na školsku opremu iz ovog projekta su djeca koja će u školskoj godini 2021./2022. pohađati 1. – 8. razred osnovne škole, prema sljedećim kategorijama:

KATEGORIJA 1. Djeca iz obitelji primatelja zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb Vinkovci.

KATEGORIJA 2. Djeca samohranih roditelja s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 4.062,51 kuna.

Za dokazivanje pripadnosti kategoriji potrebno je priložiti potvrdu Porezne uprave o visini dohotka za prošlu godinu za sve članove obitelji.

KATEGORIJA 3. Djeca u obiteljima s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.436,00 kuna.

Za dokazivanje pripadnosti kategoriji potrebno je priložiti potvrdu Porezne uprave o visini dohotka za prošlu godinu za sve članove obitelji.

KATEGORIJA 4. Iznimno, djeca u obiteljima s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću dulje od 3 mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

Za dokazivanje pripadnosti kategoriji potrebno je priložiti: potvrdu o zaštićenom računu, potvrdu o visini dohotka, stanje tekućeg računa u zadnja 4 mjeseca i izjavu o prihodima i radnom statusu članova zajedničkog kućanstva.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je korisnicima zajamčene naknade prema popisu Centra za socijalnu skrb Vinkovci uputilo poštom na kućnu adresu obrasce koje trebaju popuniti, a korisnici koji ispunjavaju jedan od preostala tri projektna kriterija obrasce mogu preuzeti u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci ili u školi koju dijete pohađa.

Za sve informacije korisnici se mogu obratiti izravno u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci na Trgu bana Josipa Šokčevića 1 ili na telefon: (032) 332 523.

Skip to content