Skip to content Skip to footer

80 godina lovačkog društva srndač Stari Mikanovci

Razlog posjete ovom lovačkom društvu „SRNDAČ“ U Starim Mikanovcima bio je saznati nešto više o aktivnostima ovoga društva koje ove godine slavi 80 godina svoga osnutka.

Za obilježavanje ovako znaćajnog jubileja pripreme teku u najboljem redu.

Uz pomoć Općine Stari Mikanovci u financijskom pogledu i dragovoljnim akcijama  članova lovačkog  društva gradi se prekrasna-sjenica- uz sam lovački dom. U sijenici će se nalaziti: pecara sa roštiljrm, novi pult za obradu mesa, ostavom i novim sanitarnim čvorom.

Po projektnoj dokumentaciji radovi na uređenju ovog prostora vrijede oko 80 tisuča kuna, kažu nam predsjednik L.D.“Srndać“ Petar Božić i lovnik društva Robert Udovičić, od toga će dio  financirati Općina  a dio će svojim radom nadoknaditi članovi društva .

Na akciji oko izgradnje ovog sadržaja dolazi  redovno oko desetak članova od njih 31. Interesantno je napomenuti da od odazvanih na akciju ima i onih koji nisu članovi  lovačkog društva „Srndač“. Treba reči kako ističu predsjednik o tajnik lovačkog društva  ima dosta članova koji se ne mogu odazvati radnoj akciji ali financijski i materijalno pomažu ovu akciju. Kako nam kažu ovi vrijedni članovi Općina će im pomoći na čelu sa Načelnikom Mariom Milinković oko izmuljavanja  , proširenja ribnjaka te njegovom poribljavanju.

Na kraju smo saznali da će neki članovi društva pri otvaranju ovog prostora i obilježavanju ovog znaćajnog jubileja primiti odlikovanja i priznanja za nesebićan rad u ovom društvu od strane Hrvatskog Lovačkog Saveza.

 

Skip to content