WIKIPENĐER APLIKACIJA

WIKIPENĐER APLIKACIJA

U projektu WikiPenđer kojeg provodimo online, cilj je educirati djecu i mlade do 25 godina o kulturnom, povijesnom, etnološkom i folklorističkom nasljeđu sela i to putem online radionica. Na temelju tih radionica ciljna skupina stvara sadržaj u aplikaciji WikiPenđer.

Aplikacija će osim za testiranje znanja ciljne skupine projekta služiti i za educiranje opće javnosti, jer na temelju fotografije pojedinog objekta aplikacija na temelju umjetne inteligencije prepoznaje objekt te prikazuje opis tog objekta. Tako će svaki korisnik aplikacije imati priliku naučiti neke zanimljivosti mikanovačkih objekata te mikanovačkog folklora.

Aplikaciju možete preuzeti na sljedećoj poveznici
https://play.google.com/store/apps/details?id=wiki.pendjer&hl=hr&gl=US.

Nadamo se kako će Vam se svidjeti naša aplikacija te da ćete njezinim korištenjem naučiti ono što do sada niste znali o mjestu Stari Mikanovci.

Korisnik projekta WikiPenđer je KUD “Šokadija” Stari Mikanovci, dok je partner projekta Općina Stari Mikanovci.

Ukupna vrijednost projekta je 461.055,00 HRK i projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 391.896,75 HRK i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu 69.158,25 HRK.

Projekt je započeo 17. studenog 2021. i traje do 17. studenog 2022. godine.
Cilj projekta je razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja djece i mladih do 25 godina uz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim sadržajima na području Općine Stari Mikanovci.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost KUD “Šokadija” Stari Mikanovci.

Skip to content